Tobania sluit als eerste Belgische reseller een partnership af met Exabeam

Exabeam en Tobania openen de jacht op verborgen cyber threats

Exabeam en Tobania openen de jacht op verborgen cyber threats

Tobania, toonaangevend integrator van volwaardige IT-systemen op de Belgische markt, en Exabeam, leverancier van oplossingen voor security intelligence en -management, kondigen vandaag aan dat ze als strategische partners met elkaar in zee gaan. Dat maakt van Tobania de eerste Belgische reseller die een partnerakkoord met Exabeam verkrijgt.

Security Information and Event Management (SIEM)-oplossingen benaderen de beveiliging van bedrijfsgegevens en informatiesystemen vanuit een holistische invalshoek. De Exabeam-oplossing slaagt daarin als geen ander. Ze bekijkt bedrijfsbeveiliging vanuit een helikopterperspectief, dat het geheel van bedrijfsdata en IT-voorzieningen in beschouwing neemt om op mogelijke cyberdreigingen, zowel van binnen- als van buitenuit, te screenen en deze op een geautomatiseerde, intelligente, gebruikers- en datagerichte manier te counteren. Geen overbodige luxe, gezien Belgische organisaties zich regelmatig door cyberaanvallen belaagd zien.


 

Beste oplossing in haar soort

In juni 2017 ging Tobania een partnership met Exabeam aan om deze oplossingen als eerste op de Belgische markt aan te bieden. Daarmee vormt de Exabeam-oplossing een waardevolle toevoeging aan het groeiend portfollio van Tobania.

Nicolas Vercauteren, business unit manager van Tobania’s Business & Technical Support Services, zegt: “Hackers doen niets liever dan de identiteit van gebruikers stelen omdat dit hen onbeperkt toegang geeft tot alles wat de gebruiker kan zien. Dergelijk gecompromitteerde accounts ontmaskeren is bovendien geen sinecure. Exabeam geeft onze klanten de mogelijkheid om verdachte accounts snel te identificeren en onschadelijk te maken door middel van artificiële intelligentie en analyse van gebruikersgedrag. Zo hoeven ze niet onophoudelijk ingewikkelde correlatieregels in hun SIEM in te bouwen en aan te passen.”
 

Complementaire technologieën

Bovenop het partnership met Exabeam ging Tobania ook een samenwerking met SentinelOne aan. Het gaat om complementaire endpointtechnologie die Exabeam kan ondersteunen door beveiliging tegen cyberdreigingen te voorzien aan de frontlinie, op toestelniveau. Met SentinelOne wil Tobania komaf maken met de oude, voorbijgestreefde antivirussoftware door bedrijven een unieke, autonome endpoint security van de nieuwste generatie aan te bieden. SentinelOne combineert de opsporing van zowel gekende als ongekende dreigingen op basis van het gebruikersgedrag. Een revolutionaire techniek die de traditionele bescherming overstijgt.

Behavior based cyber security voegt zich niet in het rijtje van onbetaalbare oplossingen, maar gaat in competitie met het traditionele aanbod op de markt. Automatisering zal het totale kostenplaatje veeleer terugschroeven. 

Over Exabeam

Exabeam biedt oplossingen aan op het vlak van security intelligence en -management die bedrijven van om het even welke omvang bijstaan in de bescherming van hun meest waardevolle gegevens. Op unieke wijze combineert het Exabeam-beveiliginsinformatieplatform ongelimiteerde datacollectie tegen voorspelbare kosten met enerzijds slimme technologie die geavanceerde analyse mogelijk maakt en anderzijds een geautomatiseerde respons op incidenten, tot een geïntegreerde productenset. Het resultaat: de eerste hedendaagse beveiliginsinformatie-oplossing die slaagt waar vorige Security Information and Event Management (SIEM)-aanbieders zwak presteerden.

Exabeam is opgericht door veteranen van Imperva, ArcSight en Sumo Logic met een karrevracht aan ervaring in beveiliging en bedrijfs-IT. Het Exabeam hoofdkwartier bevindt zich in San Mateo, Californië. Exabeam is gefinancierd met particuliere middelen door Norwest Venture Partners, Aspect Ventures, Icon Ventures, Lightspeed Venture Partners, Cisco Investments en investeerder Shlomo Kramer. 

Meer informatie omtrent Exabeam