Robot Race Challenge 2017 @ Corda Campus Hasselt

Posted by 10 januari 2017

Cafeïne, cafeïne & cafeïne!

Elk team van 5 studenten had 24u de tijd om een robot te bouwen met het gebruik van een Raspberry Pi 3 en Windows 10 IoT Core. De teams konden rekenen op ondersteuning van onze professional coaches! Er werd voldoende powerfood en cafeïne voorzien om de studenten de hele nacht gaande te houden. 's Morgens passeerde er ook nog een Red Bull Wings team aan onze kantoren voor een extra boost om de laatste sprint tot de eindmeet van de challenge in te zetten. 

Na 24u was het eindelijk het moment van de waarheid waar de studenten op gewacht hadden! Elk team verscheen met hun robot aan de start van het speciaal gedesignde "Tobania Race Track" waar ze een demonstratie moesten geven over de mogelijkheden van de robot om snel en accuraat te monoeuvreren.

Onder luid applaus van de studenten konden de robots het parcours van de Tobania Race Track overwinnen. Team QQ20 kon zich bewijzen als sterkste team en nam de prijzen mee naar huis: een Raspberry Pi 3 en Microsoft IoT Pack voor elk teamlid!Congratulations to Berkan Aktag, Dries Steegmans, Daan Vankerkom, Kenan Ekici and Matteo Ventura from team QQ20 once more for winning our first Robot Race Challenge!

Check out our timelapse video to get a better idea how the students survived the 24 hours of the Challenge! ;-)

 

Reactions @ Social Media

We want to thank the students for their positive feedback about our Robot Race Challenge! This is for us a strong motivation to continue with these technical challenges!


Deel dit artikel

Tags

robot, corda campus, microsoft IoT, raspberry pi
  • Events

Subscribe and receive monthly Tobania insights

Don't miss out our next blog post.