Robot Race Challenge 2017 @ Corda Campus Hasselt

Wat heeft een Raspberry Pi te maken met een Robot Race?

Van maandag 09/01 17u tot en met dinsdag 10/1 17u organiseerden we onze eerste Robot Race Challenge waarbij jonge IT masterminds hun codeer-skills konden tentoon stellen! De challenge vond plaats op de Corda Campus in Hasselt.

Cafeïne, cafeïne & cafeïne!

Elk team van 5 studenten had 24u de tijd om een robot te bouwen met het gebruik van een Raspberry Pi 3 en Windows 10 IoT Core. De teams konden rekenen op ondersteuning van onze professional coaches! Er werd voldoende powerfood en cafeïne voorzien om de studenten de hele nacht gaande te houden. 's Morgens passeerde er ook nog een Red Bull Wings team aan onze kantoren voor een extra boost om de laatste sprint tot de eindmeet van de challenge in te zetten. 

Na 24u was het eindelijk het moment van de waarheid waar de studenten op gewacht hadden! Elk team verscheen met hun robot aan de start van het speciaal gedesignde "Tobania Race Track" waar ze een demonstratie moesten geven over de mogelijkheden van de robot om snel en accuraat te monoeuvreren.

Onder luid applaus van de studenten konden de robots het parcours van de Tobania Race Track overwinnen. Team QQ20 kon zich bewijzen als sterkste team en nam de prijzen mee naar huis: een Raspberry Pi 3 en Microsoft IoT Pack voor elk teamlid!Congratulations to Berkan Aktag, Dries Steegmans, Daan Vankerkom, Kenan Ekici and Matteo Ventura from team QQ20 once more for winning our first Robot Race Challenge!

Check out our timelapse video to get a better idea how the students survived the 24 hours of the Challenge! ;-)

 

Reactions @ Social Media

We want to thank the students for their positive feedback about our Robot Race Challenge! This is for us a strong motivation to continue with these technical challenges!