Wie een banking-app gebruikt, verwacht – terecht – dat alles op rolletjes verloopt. Overschrijvingen en rekeningen zijn dan ook gevoelige zaken die een sterke beveiliging vereisen. Mede dankzij de expertise van de Tobania-consultants worden de applicaties en software van KBC uitvoerig getest met de meest innovatieve technologieën. Zowel KBC als Tobania hecht veel belang aan expertise. Het is de basis voor hun sterke samenwerking.

Testing van morgen

Elke nieuwe toepassing of verandering in de banking-app of de interne app van KBC moet nauwkeurig worden getest. Pas als bewezen is dat alles perfect werkt, is het tijd voor de volgende stap. Tobania ontwikkelt samen met KBC innovatieve oplossingen die de testing van zulke apps automatiseert. Zo kunnen bepaalde verrichtingen automatisch worden uitgevoerd en getest. Op die manier zorgen we ervoor dat de projectteams snel een zicht krijgen op de kwaliteit van hun software. De automatisatie van de testing maakt het bovendien mogelijk om meer te testen, waardoor het manuele repetitieve werk overbodig wordt. Zo komen mogelijke gebreken preventief aan het licht, en ondervinden de eindgebruikers geen problemen.

Kwaliteit boven kwantiteit

KBC gaat steevast voor kwaliteit. Niet alleen in de diensten die de bank zijn klanten aanbiedt, maar ook als het gaat over de interne werking en development. Daarom kiest KBC Tobania als IT-partner. “Doordat wij vaak op verschillende projecten tegelijk werken, bouwen we een grondige expertise op en bewaren we het overzicht. Zo kunnen we onze klanten nóg beter adviseren”, vertelt Sebastiaan, Tobania-consultant bij KBC.

Meer dan een IT-partner

Die ‘outside in’-visie gebruiken de Tobania-specialisten om een kwalitatief framework voor testautomatisatie te creëren, waarmee de KBC projectteams vervolgens aan de slag kunnen. Maar de consultants gebruiken hun expertise ook om KBC te challengen, te coachen in hun beslissingen en innovatieve initiatieven te lanceren. De IT-sector evolueert razendsnel – denk maar aan de snelle ontwikkeling van mobile en de razendsnelle transformatie binnen de banksector. Sebastiaan: “Wij wijzen onze klanten altijd op nieuwe kansen of mogelijke risico’s. De kwaliteit moet er gewoon zijn, op elk vlak.”
Tobania is als IT-consulant al een tijdje de ‘preferred supplier’ van KBC en vierde onlangs nog de éénjarige samenwerking als testing-partner van KBC.