Een nieuwe website

Klant informatie

Brugge is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Het middeleeuwse stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad telt ongeveer 117.000 inwoners en het economische centrum is de haven van Zeebrugge. Brugge is ook een populaire bestemming voor toeristen.
 

Het project

De stad Brugge wil op een doeltreffende manier communiceren met haar inwoners, bezoekers en werknemers. Daarom hebben we ervoor gekozen te werken met 3 verschillende communicatiekanalen die worden gebundeld in één samenhangend platform. 

  • Een website voor inwoners met een portaal genaamd ‘Mijn Brugge’
  • Een website voor bezoekers
  • Een intranet

Al deze verschillende kanalen zijn gekoppeld aan hetzelfde CMS, wat het erg gemakkelijk maakt om informatie uit te wisselen. Om de communicatie met de verschillende doelpublieken en het beheer van de informatie zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, hebben we verschillende verbindingen met verschillende backendsystemen tot stand gebracht. Deze verbindingen worden ofwel rechtstreeks tot stand gebracht door gebruik te maken van API's, ofwel onrechtstreeks via een communicatietool (BizTalk).

De drie kanalen zijn gekoppeld aan één CRM-systeem, waardoor alle contactgegevens van mensen en bedrijven in één authentieke bron worden samengebracht.

De inhoud van de bezoekerswebsite bestaat voor 80% uit inhoud van een externe bron (database voor kunststeden) waar alle toeristische informatie wordt samengebracht. Ook hier was het van groot belang met een authentieke bron te kunnen werken.

Een koppeling met het notificatie- en klachtensysteem zorgt ervoor dat burgers zaken via de website kunnen melden, waarna deze automatisch worden doorgestuurd via de standaardkanalen.

De ondersteunende diensten en het klachtensysteem zijn gekoppeld aan het intranet zodat medewerkers via het intranet berichten kunnen versturen en opvolgen.

In de website is een tijdsregistratiesysteem verwerkt.

De website neemt activiteiten over van de culturele database, een authentieke bron. Deze worden ook op de website getoond.