Een nieuwe website in Drupal

Het project

Bij de vorige website van het AZ Jan Palfijn in Gent waren de front-office en de back-office niet altijd even bruikbaar. Aangezien het ziekenhuis onlangs een nieuwe bedrijfsidentiteit met een bijpassend nieuw logo heeft gecreëerd, was een nieuwe website een logische volgende stap. Het AZ Jan Palfijn beschikt over een leuke bijkomende functionaliteit: het kan mini-websites creëren om reclame te maken voor specifieke diensten of evenementen.

Er werd veel aandacht besteed aan een hedendaags ontwerp dat was gebaseerd op de nieuwe bedrijfsidentiteit, maar ook aan duidelijkheid, bruikbaarheid, opmaak en navigatie. Als CMS werd Drupal gekozen, een flexibel back-officesysteem waarin alle onderdelen van de website gemakkelijk kunnen worden aangepast.

Tegelijkertijd werd het project technisch goed onderbouwd om beter te scoren op het gebied van Search Engine Optimization (SEO), toegankelijkheid (Anysurfer), interactiviteit (inbedding), statistieken (Google Analytics), onderhoud en codebeheer (git).

Enkele specifieke functionaliteiten:

  • Database met contactgegevens en de spreekuren van artsen
  • Uitbreidbare mini-websites om reclame te maken voor specifieke diensten of evenementen
  • Digitaal loket met interactieve online formulieren
  • Module met digitale wenskaarten voor bezoekers en patiënten

Neem zelf eens een kijkje op de nieuwe website van het  AZ Jan Palfijn.