Project Management

Wereldwijd voelen bedrijven zich overweldigd door het toenemende aantal investeringen en projectvereisten. Uit een hele waaier aan initiatieven moeten ze een perfect uitgebalanceerde projectportfolio kiezen om hun bedrijfsstrategie in de praktijk te brengen. Meer nog: bij al die keuzes komen beperkingen kijken op het vlak van tijd, budget en middelen.
 
Het zal dan ook niet verbazen dat veel bedrijven de grootste moeite hebben om hun programma’s en projecten tot een goed einde te brengen. Tel daarbij de sterke nadruk op het beperken van kosten en het vergroten van efficiëntie, en het wordt duidelijk dat bedrijven en IT-afdelingen hun projecten uiterst streng moeten beheren.
 
Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat efficiënt programma- en projectmanagement organisaties helpt om hun rendement te verhogen. We hanteren beproefde theoretische kaders en methodologieën waar nodig, maar zijn tegelijk ook pragmatisch en flexibel wanneer uw specifieke processen daarom vragen.

Projectmanagement

Budget, kwaliteit, timing, draagwijdte, …: goede projectmanagers houden alle ballen tegelijk in de lucht.
 
Tobania staat klaar om u te begeleiden bij een succesvolle projectoplevering. In de eerste fase leren we uw medewerkers en organisatie beter kennen. Op die manier krijgen we inzicht in uw sterktes en vaardigheden én in wat u doet. In de volgende fase kijken we waar we toegevoegde waarde kunnen creëren door middel van praktisch projectmanagement.
 
Realistische verwachtingen en heldere projectdoelstellingen zijn dé elementen voor een team- en procesgedreven aanpak van uw project. Onze specialiteit? Uw team inspireren en uw project in goede banen leiden. 

Programma- & portfoliomanagement

Bij Tobania maken we er een gewoonte van om een goed overzicht te geven van zowel de programmadoelstellingen als de algemene status. We evalueren en rapporteren proactief over wederzijdse afhankelijkheden en risico’s. Zo kunt u op beide oren slapen: we leveren kwaliteit binnen het budget en binnen de tijd. Alle belanghebbenden krijgen bovendien de informatie en toegangen die hun specifieke rol vereist.
 
Onze consultants zijn stuk voor stuk experts in hun vakgebied: ze hebben veel ervaring met grote programma’s, met verschillende omgevingen, met het beheer van complexe technologie en met de meest uitdagende interne situaties.
We boeken niet alleen resultaten, maar we doen het met het grootste respect voor de verwachtingen en motivaties van alle betrokken. Tot slot springen we flexibel om met veranderingen. Dat is waar we goed in zijn.
 
Onze project- en programmamanagers zijn natuurlijk:

  • ervaren en enorm bekwaam
  • proces- en projectgericht
  • gekwalificeerd en gecertificeerd
  • volledig thuis in development lifecycles

maar ze maken écht het verschil door:

  • goed te communiceren
  • altijd hun gezond verstand te gebruiken
  • al vroeg in het project of proces te focussen op veranderingen

 
U krijgt niet alleen de hulp van individuele consultants, maar van het volledige team van specialisten dat achter hen staat. Hierdoor kunnen wij niet alleen een succesvolle oplevering garanderen, maar uw bedrijf ook helpen aan maturiteit te winnen én u bijstaan met trainingen op maat van uw specifieke behoeftes.