Javascript blijft belangrijk voor de ontwikkeling van applicaties


Bij Tobania denken we steeds vooruit, en de JavaScript-technologie kan een cruciale rol spelen in de toekomst van applicatieontwikkeling.
 
Deze technologie werd vele jaren geleden ontwikkeld met als enige doel de gebruikersinterface in een webbrowser dynamischer te maken, maar de laatste jaren heeft JavaScript bewezen dat het nu een complete en moderne technologie is die kan worden gebruikt om complexe applicaties te ontwikkelen, zowel aan de frontend kant als aan de backend kant.
 
Met tools zoals Node, RequireJS, NPM, Grunt, WebPack,... omvat het ontwikkelingspakket nu alle moderne, professionele instrumenten die we vroeger vonden bij Java- of .NET-technologie├źn. Doordat het mogelijk is moderne frameworks zoals Angular of ReactJS te gebruiken, kunnen we nu moderne en complexe applicaties ontwerpen met een duidelijke scheiding van de lagen. De taal zelf, met TypeScript, ES6,... en de transpileringtechnieken zorgen ervoor dat het een moderne, professionele programmeertaal is met alle eigenschappen waar een moderne ontwikkelaar van droomt. Met de nieuwe servergebaseerde frameworks zoals Express, Node,... kunnen we nu backend-applicaties ontwikkelen die volledig op een JavaScript-applicatieserver draaien. En tot slot zijn er ook nieuwe technologie├źn zoals NativeScript of Ionic waarmee we op basis van JavaScript native mobiele apps kunnen implementeren.
 
Omwille van al deze redenen geloven wij dat JavaScript een plaats verdient naast Java of .NET en helpen we onze klanten om JavaScript-applicaties te implementeren, volledig (front to back) of gedeeltelijk (front in “professioneel” JavaScript, back in Java or .NET).