COBOL zal blijven bestaan


Bij Tobania geloven we dat COBOL ook de komende jaren nog een belangrijke rol zal spelen, en daarom investeren we ook in deze technologie. Hoewel de technologie zelf de laatste jaren niet veel verder is geƫvolueerd, zijn veel kritische applicaties in COBOL geschreven. Bovendien wordt COBOL gebruikt in combinatie met mainframe-servers die nog steeds het hart vormen van vele grote bedrijven.
 
We helpen onze klanten om de bestaande COBOL-applicaties te onderhouden en leveren de nodige hulp om die applicaties vanuit zakelijk standpunt up-to-date te houden. Wanneer klanten beslissen dat ze niet langer met COBOL-applicaties willen werken, dan helpen we hen daarbij, ofwel door soms gedateerde codes opnieuw te documenteren ofwel door de zakelijke functionaliteiten die in een dergelijke applicatie waren verwerkt te migreren en te moderniseren.
 
Kennisbeheer is tegenwoordig een heikel punt voor COBOL-applicaties, vooral nu een hele generatie COBOL-ontwikkelaars met pensioen gaat. We helpen onze klanten om de kennis uit die applicaties te registreren en te beheren en we schakelen over op meer moderne instrumenten voor kennisbeheer, zodat een nieuwe, jonge generatie softwareontwikkelaars het roer kan overnemen.
 
We kunnen uw bedrijf helpen COBOL-applicaties te beheren, bijvoorbeeld door middel van outsourcing-contracten waarbij we enkel verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van bestaande COBOL-applicaties.