Omschakelen naar nieuwe applicaties zonder gedoe

Omschakelen van oude software naar nieuwe toepassingen, daar hebben we allemaal schrik voor. Zo'n release betekent heel veel gedoe en nog meer kosten. Tobania heeft daar nu dé oplossing voor, volledig geautomatiseerd bovendien.

Omschakelen van oude software naar nieuwe toepassingen, daar hebben we allemaal schrik voor. Zo'n release betekent heel veel gedoe en nog meer kosten. Tobania heeft daar nu dé oplossing voor, volledig geautomatiseerd bovendien.

Wat als je de ingebruikstelling van opgeleverde applicaties kan terugbrengen van drie maanden naar twee weken? Wat als je niet langer op je website hoeft te zetten dat je een dag niet bereikbaar bent, omdat je aan het omschakelen bent? Wat als je IT-mensen geen repetitieve manuele handelingen moeten uitvoeren, met extra kans op fouten? Een droom? Dan is er goed nieuws: met de geautomatiseerde release pipelines van Tobania is die droom werkelijkheid geworden.

Agile is het sleutelwoord in de business vandaag en dat betekent snellere opleveringen om in te kunnen spelen op wetswijzigingen of commerciële acties, of wat dan ook. Jan Van Wassenhove, Java Chapter Lead bij Tobania, vertelt dat agile ook aan de basis ligt voor het ontwikkelen van deze methode. "De tijd dat je om de zoveel maanden een complexe release doet met diverse applicaties is voorbij. "Het gaat dankzij de geautomatiseerde release pipelines niet meer over maanden, maar over enkele weken, ook bij grote releases. Zo kan je als organisatie veel beter inspelen op de snel veranderende wereld. Nog een voordeel: de kosten van resources die een manueel proces sequentieel dienen uit te voeren, worden sterk gereduceerd.

Om het releaseproces te versnellen, zijn alle stappen geanalyseerd. Daarbij zijn er heel wat die op elkaar lijken en telkens terugkomen: installatie, database, validatie, testen, communicatie naar derden. Ze zijn stap voor stap geautomatiseerd en in de juiste volgorde - al dan niet in parallelle uitvoering - aan de pipeline toegevoegd. Het resultaat is een generiek proces, heel transparant en volstrekt betrouwbaar. Er is bovendien geen enkele beperking voor je bereikbaarheid als organisatie. "Je kan het proces zelfs midden in de nacht starten. Er moet niemand bij betrokken zijn, want zelfs bij noodgevallen kan er via automatisatie rollback scenario's geanticipeerd worden. Zo kan het terugzetten van oude versies voorzien worden als de nieuwe blokkeert door bijvoorbeeld netwerkproblemen." Kortom, met de geautomatiseerde release pipeline van Tobania kan voor elke organisatie de time to market nu sterk worden gereduceerd. Een straf voorbeeld om af te sluiten? "In de praktijk komen wij releases tegen van een twintigtal applicaties die een dag duren. Wij kunnen deze afronden op 45 minuten. Dat is een grote kostenbesparing, vooral voor de klant."Meer informatie omtrent Managed Development service